NOVÝ EMAIL:zviratka-hezka@seznam.cz

NOVÝ DÍL HELČI A NELČI KLIK:)
BLOG MÁ 5 LET!

KONKURZ NA ADMINKY KLIK:)

Srpen 2011

Reklamy SEM!

31. srpna 2011 v 20:48 | PacinQa |  Naše povídání:-D
Prosím REKLAMY pište sem!!!

Náběr AFFS

31. srpna 2011 v 20:46 | PacinQa
1.Jméno/přezdívka
2.Blog/web
3.Proč chceš být AFFS?
4.Máte rádi zvířata?
5.Co cheš na klikací ikonku?
6.Co chceš na diplom?
7.Co chceš na Avatar?
8.PaPa


Deník karálíčka Zachumlánka

31. srpna 2011 v 20:32 | PacinQa |  Deník králíčka Zachumlánka
Ahoj lidičky...
Já jsem králíček Zachumlánek a to sou moje paničky:
Verča s PacinQa...
Pomáhají zvířátkům jako jsem já....
Brzi by chtěli domluvit nadaci pro zvířata na blogu:Srdce♥Blogu....
Doufám že se jim to povede.....Nebo budu já brzo mrtví....
Protože jedna paní co zbírá králíky je zabíjí..
Ale Verča a PacinQa mě nedají....
Tak Ahoj


PS:Každo středu na http://zviratka-hezka.blog.cz/
PS od Verči a PacinQui:Těšíte se do školy?

Vaše Verča a PacinQa a Zachumlánek:-D

Diplom celebrity

31. srpna 2011 v 19:29 | PacinQa |  Diplomy pro nás

Moc hezký Děkujeme:-D
PacinQa a Verča

Koníček mořský:

31. srpna 2011 v 15:24 | Verča |  O zvířatech

Koníček mořský či také koníček mořský skvrnitý (Hippocampus guttulatus; Cuvier, 1829) je druh mořské ryby z čeledi jehlovitých, která je známá svým netypickým tvarem těla a hlavy, jež částečně připomíná hlavu koně. Jedná se o malou rybku o velikosti okolo 15 cm, která žije v oblasti severovýchodního Atlantského oceánu.
Vyskytuje se převážně u dna, kde pomocí chápavého ocasu žije přichycena k řasám či rostlinám a rypcem nasává vodu z níž filtruje potravu v podobě drobných korýšů a planktonu.

Názvy:
Koníček mořský se příležitostně česky označuje také jako koník mořský, či koníček skvrnitý. Ve vědeckém názvosloví existuje několik synonymních pojmenování:
  • Hippocampus guttulatus multiannularis Ginsburg, 1937
  • Hippocampus hippocampus microcoronatus Slastenenko, 1938
  • Hippocampus hippocampus microstephanus Slastenenko, 1937
  • Hippocampus longirostris Schinz, 1822
  • Hippocampus ramulosus Leach, 1814
Popis:
Koníček mořský je malá ryba s netypickým tvarem těla, jehož velikost se obvykle pohybuje okolo 15 cm. Druh jeví pohlavní dimorfismus, kdy samec maximálně dosahuje 16 cm a samice až 18 cm.Současně se liší i vzhledově. Samec má delší ocas a v přední části břicha břišní vak, ve kterém přechovává plůdek.Tělo je esovitě prohnuté v oblasti krku a začátku ocasu pod tělem. Na vrcholku těla je umístěna hlava, která zdánlivě připomíná koňskou hlavu. Z ní vystupuje značně protáhlý rypec na jehož konci se nachází drobná ústa. Za rypcem je umístěna dvojice malých očí, které se mohou pohybovat do stran nezávisle na sobě, čímž zajišťují širší zorné pole. Povrch těla je pokryt kostěnými destičkami, kterých je obvykle 48 až 50.Na hlavě a na hřbetě se nachází drobné tvrdé výrůstky.
V hřbetní ploutvi se nachází 18 až 21 ploutevních paprsků, v řitní 4 až 5 a prsní ploutve jsou vyztuženy 15 až 16 paprsky.
Tělo má nejčastěji zelenou až nahnědlou barvu, která se mění na hranici jednotlivých kostěných štítků, kde se mohou objevovat malé bílé tečky.Oproti jiným druhům ryb má koníček chápavý ocas. Ten mu umožňuje přichytit se na rostlinu, či skalní podloží.

Pohyb:
Koníček mořský se pohybuje pomocí kmitání hřbetní ploutve. Po většinu doby ale stojí nehybně ve vodě přichycen u dna pomocí chápavého ocasu za řasy či rostliny. Při pohybu neplave jako ostatní ryby hlavou napřed, ale jeho pohyb je vzpřímený.

Rozšíření:
Oblast výskytu zahrnuje severovýchodní Atlantik od pobřeží Irska, přes jižní část Severního moře, pobřeží severní Afriky, většinu oblastí Středozemního moře a zasahuje až do Černého moře. Současně je možné se s koníčkem mořským setkat v oblasti Kanárských ostrovů a Madeiry. Dle zeměpisných souřadnic se dá jeho oblast výskytu ohraničit 20° až 63° severní šířky a 32° západní délky až 36° východní délky.
Vyskytuje se převážně v mělkých vodách, kde je dno pokryto rostlinami a řasami, za které se může přichytit.Maximální pozorovaná hloubka, ve které se koníček nacházel, byla 12 metrů.V zimě se často uchyluje do hlubších vod s kamenitým podložím.

Potrava:
Koníček přijímá potravu ústy umístěnými na konci vystouplého rypce, kdy je s jeho pomocí nasávána potrava do ústní dutiny. Jedná se převážně o drobné korýše a plankton,který se volně vznáší ve vodě nebo u dna.

Rozmnožování:
Odhaduje se, že pohlavní dospělost nastává přibližně v době, kdy koníček měří 10 cm. Koníček se tře v období od května do června (jiný zdroj uvádí od března do října kdy dojde k výběru partnera. Samička následně naklade vajíčka o velikosti 2 mm do břišního vaku samce, který po 3 až 5 týdnů chová zárodky uvnitř.Po této době se líhnou zcela vyvinutá mláďata o velikosti 12 mm, která dorůstají do dospělosti ve volné vodě.


Hospodářský význam:
Koníček není pro svou velikost loven pro maso, ale jeho význam je v akvaristice, kde je často chován. Současně se jeho tělo suší a prodává jako turistický suvenýr v oblastech, kde žije.

Ohrožení:
Na území Francie a Portugalska je koníček mořský umístěn v Červené knize.


Zdroj:Wikipedie.cz

Panda červená:

31. srpna 2011 v 15:17 | Verča |  O zvířatech
Panda červená (Ailurus fulgens), je šelma rozšířená v jižní Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým a skunkovitým šelmám.


Popis:
Délka těla pandy červené je 50 až 60 cm, délka ocasu 30 až 50 cm a dosahuje hmotnosti okolo 3 až 4,5 kg. Dožívá se až 14 let. Má dlouhou, hustou srst, svrchu krásně rudohnědou nebo kaštanovou, naspodu těla a na končetinách leskle černou jen okraje uší, čenich a skvrny nad ušima jsou bělavé. Velmi kulatá hlava upomíná na kočku. V obličejové části je žlutobílá s hnědými obličejovými tvářemi a skvrnami pod očima (,,slzy"). Celkový vzhled pand doplňuje ještě dlouhý huňatý a široký ocas, který je na červeném podkladě tmavě kroužkován. Tlustá kožešina na nohách poskytuje ochranu proti chladu a skrývá i pachové žlázy. Panda červená připomíná menší postavou na krátkých nohách a dlouhým ocasem spíše mývala než medvěda. Také menším počtem zubů (3,1,3,2/3,1,4,2=38) je bližší šelmám medvídkovitým. Prsty má poměrně krátké, opatřené polozatažitelnými drápy a stejně jako panda velká našlapuje, na rozdíl od ostatních medvědů, na celá chodidla. U pandy červené se vyvinul "šestý prst", palec navíc, který je tvořen výrůstkem zápěstní kosti. Můžeme jej najít i u její příbuzné Pandy velké. Tento prst umožňuje lepší uchopování větví (hlavně bambusu) a větší stisk.

Výskyt:
Jejím domovem jsou horské lesy v podhůří Himaláje v jižní Číně a Myanmaru. Panda červená je jedním z nejvýše žijících zvířat, protože se běžně vyskytuje v nadmořských výškách od 2000 m n. m., ale i převyšujících 4000 m n. m. Menší množství fosílií bylo objeveno také v Severní Americe.

Zajímavosti:
Překlad čínského názvu do angličtiny se stal podkladem pro pojmenování webového prohlížeče Mozilla Firefox (česky znamená "ohnivá liška"). Údajně je to doslovný překlad čínského pojmenování pandy červené "huo hú", latinsky Ailurus fulgens ("oheň-barevná kočka"), také známé jak Lesser panda nebo Wah. Někde ji nazývají jako "bear-cat", tedy něco jako "medvědokočka". Její západní jméno vzniklo asi z nepálského a poangličtěného slova "poonya" což by se dalo přeložit jako ,,jedlík bambusu". pinyin jméno červené pandy je xiǎo xióng māo a znamená malá panda.
U nás lze pandu červenou vidět v ZOO Praha, ZOO Ústí nad Labem, ZOO Liberec, ZOO Ostrava a v ZOO Plzeň. V zoologických zahradách ji můžeme najít častěji než pandu velkou z čeledi medvědovitých, protože na rozdíl od ní si dokáže vybrat i něco z náhradního jídelníčku a netrvá jen na bambusových výhoncích.

Rozmnožování:
Pandy nevytvářejí stálé páry, jsou to noční samotáři, ale vyhledávají se jen v době rozmnožování, a to podle pachu. Své teritorium si vyznačují trusem a dorozumívají se kvičením. Spáření se odehrává na zemi a pár se po něm okamžitě rozchází. Samice dokáže odložit porod mláďat až do vhodné situace třeba i o týden, možná i víc. Po 114 až 145 dnech březosti se samici rodí 1 až 2, výjimečně až 4 mláďata. Ta váží asi 100 g a dva týdny jsou úplně holá, slepá, a bezmocná, a pro jejich pomalý vývoj se o ně matka stará asi rok. Po 6-7 měsících se mláďata vydávají na první průzkumy okolí, dospívají ve věku 18 měsíců.

Potrava:
Panda červená má trávicí systém přizpůsobený k přijímání masité potravy, ale mezi její hlavní zdroje energie patří bambusové výhonky. Protože nemůže trávit celulózu, nutnou k natrávení buněčné stěny, musí spotřebovat bambusu velké množství. Když není po ruce bambus, nepohrdne ani ovocem, plody, kořínky, žaludy, různými druhy trav a lišejníků, a masitou stravu doplňuje mladými ptáky, vejci, malými hlodavci, obratlovci (myši, ještěrky) a larvami hmyzu. V zajetí pandy červené nepohrdnou ani masem. Pandy se pohybují málo, spíše více spí a jí, aby ušetřily energii pracně získanou z trávení bambusu.

Etologie:
Panda červená je převážně noční savec a ve dne spí stočená na větvi s ocasem přetaženým přes obličej nebo s hlavou zabořenou pod hrudí. Výborně šplhá a často ji lze zastihnout na stromech, na zemi se zdržuje méně. Aktivní je nejvíce ráno a odpoledne. Červené pandy nedělájí nic jiného než že jí a spí, kvůli jejich nízkokalorické dietě.
Druh je ohrožen v důsledku ztráty teritoria, protože lidé v Číně stále rozšiřují své území - asi 10.000 pand zemře v důsledku odlesňování. Dále jsou často zabíjeny pro kožešinu. Pandy nemají žádnou přirozenou obranu proti dravcům, proto se stávají jejich častou kořistí. Pandy jsou schopny stát na zadních nohách jako člověk po dobu až 30 sekund a některé pandy dokáží takto urazit i několik metrů.
A. f. fulgens je o trochu menší a její obličejová kožešina je méně hustší; obývá Nepál, Myanmaru a Čínu.
A. f. styani žije jen v severním Myanmaru a některých oblastech Číny.

Zdroj:Wikipedie.cz

Diplomy za 1.bleskovka na blogu.

31. srpna 2011 v 14:53 | Verča |  Diplomy pro vás
appy :
Jasmína Nocte Somniare :
PrinCess ywulíí :)) :
Denny :
inter-slawia :
Team Valenth #Miška , Simi , Kubko#:
mycrazydiary :
qweser :
Haricefkaaa*:

Líbí se vám diplomy?

Koala medvídkovitý:

30. srpna 2011 v 22:06 | Verča |  O zvířatech
Koala medvídkovitý (Phascolarctos cinereus, Goldfuss, 1817), známý také jako medvídek koala, je jedno z nejznámějších australských zvířat. Přestože vzhledem skutečně připomíná medvěda, je to ve skutečnosti vačnatec, podobně jako třeba klokan nebo vakoveverka létavá.

Vědecké pojmenování koaly, Phascolarctos cinereus, doslova znamená šedý vačnatý medvěd, slovo koala je domorodého původu a znamená "nepije".

Popis:
  • Hmotnost: 4-12 kg
  • Délka těla: 70-90 cm
  • Délka ocasu: 6 cm
Koaly jsou zavalitá zvířata, mají delší uši a končetiny. Koaly dokážou postavit první dva prsty naproti ostatním, to jim společně s dlouhými ostrými drápy umožňuje dobře šplhat po stromech.
Srst koalů je hustá a měkká, jednotvárně šedá. Břicho a dlouhé chlupy vyrůstající na ušních boltcích jsou bílé.

Rozšíření:
Koaly se vyskytují prakticky po celém východním pobřeží Austrálie.

Biologie:
Samec si střeží harém 5-6 samic.
Koaly jsou potravní specialisté - živí se listím a kůrou blahovičníků. Blahovičníkové listy obsahují velké množství vlákniny a terpeny, které způsobují, že eukalypty jsou pro většinu zvířat jedovaté. Naopak je v nich jen malé množství bílkovin a jejich energetická hodnota je nízká.

Koaly proto musí šetřit energií. Mají velmi pomalý metabolismus, extrémně malý mozek a spí až 20 hodin denně.
Krmí se většinou v noci. Průměrný koala denně zkonzumuje 500 g listí. Koalí játra jsou schopná odbourat škodlivé látky obsažené v potravě a díky velmi dobře vyvinutému slepému střevu a symbiotickým bakteriím může koala zužitkovat i to málo živin, které listy obsahují. Koala skutečně nepije tekutiny, veškerou vodu přijímá v rostlinné potravě.
Způsobem života se nejvíce podobají jihoamerickým lenochodům. Málokdy opouští svůj strom, obvykle se pohybuje velmi pomalu. Dokáže ale skákat ze stromu na strom a dobře plave.

Koaly jsou samotáři, s ostatními koaly se dorozumívá hlasitým voláním, které může být slyšet až kilometr daleko.
Páří se od prosince do března, tedy v létě. Březost trvá 35 dnů, pak se narodí zpravidla jen jedno mládě. Novorozený koala váží méně než 1 gram. Vyškrábe se do vaku a tam zůstává asi půl roku. Jakmile vyroste tak, že už se do vaku nevejde, matka ho nosí na zádech.

Mládě je kojeno, ale také pojídá matčiny výkaly, které obsahují symbiotické bakterie, které bude mládě potřebovat k trávení blahovičníkového listí.

Mladý koala se osamostatní ve věku kolem jednoho roku, samec pohlavně dospěje ve třech až čtyřech letech, samice o rok dříve. Může se dožít až 17 let.

Ochrana koalů:
Koalové byli téměř vyhubeni člověkem, který je lovil hlavně kvůli kožešině. V současnosti jsou chráněni australskou vládou a největším rizikem pro koaly je úbytek vhodných blahovičníkových lesů a rozbití jejich teritorií výstavbou silnic. Velké nebezpečí pro ně též představují toulaví psi.
Koalové jsou velmi vnímaví k infekcím.

Zajímavosti:
Koala medvídkovitý je jediný zástupce čeledi koalovitých. Jejich výskyt je kolem 500 tisíc. Protože se vak koalů, stejně jako vak vombatů, otevírá dozadu, s největší pravděpodobností budou vombati nejbližší příbuzní koalů.
V minulosti se rozlišovaly tři poddruhy koalů: P. cinereus victor, P. cinereus adustus a P. cinereus cinereus.
Linuxová distribuce Ubuntu z října 2009 byla pojmenována Karmic Koala (osudná koala).

Chov:
Díky potravní specializaci je chov možný jen ve vybraných ZOO - záchranný chovný program, který stanovuje spousty požadavků, co se týká expozic. Expozice musí být velké, prostorné, s vysokými parkosy s důrazem na vhodné mikroklima. Chov v ZOO mimo australské území je podmíněno pravidelným zajišťováním dostatečného množství čerstvých blahovičníkových větví a dodržování podmínek stanovených koordinátorem chovu. Evropské ZOO, kde můžeme spatřit koalu: Madrid , Vídeň , Edinburgh a v Belgii ve Wild Animal Park. USA v San Diegu a v Africe v JAR v Pretoriu.

Zdroj:Wikipedie.cz

Fanclub-Milujeme zvířata!!

30. srpna 2011 v 22:00 | Verča |  Fancluby

Jestli jse chceš zapsat.Tak tohle vypiš!
1.Přezdívka?
2.Tvůj blog?
3.Dáš si klikací ikonku na blog!OK?

Tak chci slyšet váš názor na týraní zvířat!

30. srpna 2011 v 21:52 | Verča |  Klubík Little
Líbí se vám to?Jak zabíjejí feny nebo psa pro maso.Nebo klokany pro maso.Řeknete k tomu názor!Beru že vepře,slepice,kuřata,prasata zabijí to beru.Ale proč třeba psa,klokana,nebo lachtana?A takhle to je ze všema zvířata.A jinak my napiště co si myslíte o týrání zvířat!

1.dess na blogu.

30. srpna 2011 v 21:44 | Verča |  Dessy


Jak se vám líbí?Dělala ho adminka PacinQa.

1.bleskovka na blogu.

30. srpna 2011 v 21:39 | Verča |  Bleskovky,Soutěže
1.Ahoj.
2.Máš doma nějaké zvíře?
3.Toužíš po nějakém zvířátku?
4.Jak se máš?
5.Co na diplom?
6.PaPa měj se hezky.

Ahojda jsem tady nová spoluadminka!

30. srpna 2011 v 21:35 | Verča |  Naše povídání:-D
Ahojda jsem tady nová spoluadminka!Budu sem dávat nějaké článečky.Budu dávat články po přezdívkou Verča-to je mé jméno.

Ahoj Vítáme vás

27. srpna 2011 v 21:04 | PacinQa |  Naše povídání:-D
Ahoj já jsem PacinQa a brzi tu bude moje spolu adminka:-D
Doufám že se tu máte dobře....
Tento blog je o zvířatech a jsme také proti týrání ubohích malích i velkých stvoření a hlavně jsme znechuceni tím že je i zabíjí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vy taky ne?
Jestly ano zapište se do Fanclubu: Milujeme zvířata
A c našem klubíku se o tom bude taky mluvit jak lidé zacházejí se zvířaty tento blog je na počest všm zvířátkům...
Nechci dělat nějakou revoluci ale měli by to udělat a v celé zemi zakázat zabíjeníí zvířat že ano?
Tak se nad tím zamisleto co kdybi vašeho křečka někdo zabíjel líbilo by se vám to?
Určitě ne jak vydííím...
Tak prosím chraňte zvířata.....
Mockrát děkuji ten kdo bude chránit zvířata....
Tak děkujeme moc potřebujeme pomoc zvířátkům.....:-D


Vaše PacinQa

Děkujeme za návštěvu! :)